Dorotea bibliotek

Välkommen till Dorotea bibliotek / Kraapohken gærjagåetie!

Doroteakommuns logga

I vårt kombinerade folk- och skolbibliotek är alla välkomna att låna böcker, tidskrifter, film och ljudböcker. Vi hjälper till med särskilt anpassade böcker, exempelvis talböcker, Legimus, större stil eller lättläst.

På biblioteket finns gratis wi-fi och datorer som du kan använda för att söka information, studera eller kanske släktforska. Du kan även få hjälp att kopiera och scanna dokument.

Dorotea bibliotek finns på Instagram och Facebook, följ oss gärna! 

Särskilda samlingar

I biblioteket har vi en samisk samling med litteratur och andra medier på de flesta samiska språken. Här kan du även spela samiska sällskapsspel.

I vår lokalsamling finner du litteratur och annat material från Dorotea med omnejd och från Västerbotten i stort. Den lokala författaren Helmer Grundström har ett eget rum på biblioteket, där hans privata boksamling går att beskåda. 

Dorotea biblioteks fasad

Kontakta Dorotea bibliotek

Kartbild som visar var Dorotea bibliotek ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Byvägen 1 91732 Dorotea
Telefon: 0942-140 78

 1. dec 04
  måndag
  1. 12:00-17:00
 2. dec 05
  tisdag
  1. Stängt
 3. dec 06
  onsdag
  1. 12:00-17:00
 4. dec 07
  torsdag
  1. 12:00-15:00
 5. dec 08
  fredag
  1. 12:00-15:00
 6. dec 09
  lördag
  1. Stängt
 7. dec 10
  söndag
  1. Stängt

OBS! Avvikande öppettider kan förekomma under helgdagar.

Meröppet mellan 06:00 och 22:00 alla dagar. 

Aktuellt

 1. Utställning av samer snidade i trä på Dorotea bibliotek

  Utställning
  Datum Torsdag 30 november - torsdag 31 oktober
  Plats samiska avdelningen Dorotea bibliotek

  Utställningen är en privatsamling av Torborg Lindbergs fina träfigurer med samiskt tema som kommer att finnas på biblioteket under ett år framåt. Välkomna!

 1. Boken kommer

  Dorotea bibliotek kan erbjuda dig som bor utanför tätorten och har svårt att ta dig till biblioteket regelbundet att få böcker hemskickade per post.

 1. Meröppet på Dorotea bibliotek

  Dorotea är ett meröppet bibliotek, vilket innebär att du har tillgång till biblioteket även när det är obemannat. Syftet är att ge dig fler möjligheter att använda biblioteket på tider som passar dig, till exempel helger och kvällar.

 1. Legimus

  Du som har en läsnedsättning, till exempel dyslexi eller en synnedsättning, kan få tillgång till att ladda ner talböcker till din dator, surfplatta eller smartphone.

Trafiko

Digiguiden

 1. Digiguiden, en nyhet på Dorotea bibliotek.

  Lär dig bemästra din telefon, surfplatta eller dator med hjälp av DigiGuiden - broschyrer med steg-för-steg-instruktioner och bilder som hjälper dig att klicka rätt. Hämta guider på ditt bibliotek - helt gratis såklart!

Personal