Förändringar i bibliotekens service på grund av den pågående pandemin

Vi har ännu inget datum för öppnandet, utan återkommer med det så fort vi får klartecken. Du kan under tiden reservera och låna böcker genom att kontakta oss.

Reservera böcker för avhämtning

Böcker kan reserveras på flera olika sätt:

Webbsida: v8biblioteken.se

Telefon: 0951-141 80, måndag-fredag kl. 11-15 (Storuman)
               073-843 29 91, måndag och torsdag kl. 11-15 (Tärnaby)

E-post: biblioteket@storuman.se (Storuman)
             bibliotek.t-by@storuman.se (Tärnaby)

Böckerna hämtas sedan vid avtalad tid på smittsäkert sätt. Om du av medicinska skäl har svårt att hämta böckerna, hör av dig till oss!

Boktips

Hör av dig via e-post eller telefon om du vill ha förslag på böcker att låna. Vi lägger också ut boktips på Storumans kommunbiblioteks facebooksida.

E-tjänster

På vår webbsida v8biblioteken.se erbjuder vi även flera olika e-tjänster. Där kan du bl.a. läsa e-tidningar, lyssna på e-ljudböcker, läsa e-böcker och se strömmande film. Allt du behöver är ditt lånekort och en pinkod (kontakta oss om du saknar pinkod).

Dagstidningar

Dagstidningar finns att läsa digitalt via e-tjänsten "Pressreader" som du får tillgång till via v8biblioteken.se. I Storuman finns även ett urval fysiska dagstidningar att läsa i ett ställ utanför biblioteksingången.

Statens servicecenter

Myndighetsärenden och hjälp med kopiering kan du få hos Statens servicecenter som finns i bibliotekets foajé i Storuman. Tisdagar och onsdagar kl. 11-12 och 13-15.

Behöver du hjälp, så tveka inte att kontakta oss!

den 25 november 2020