Författarbesök online: Elin Anna Labba

Välkommen att delta i ett digitalt författarbesök den 25 juni där författaren Elin Anna Labba berättar om boken "Herrarna satte oss hit".

Porträtt av Elin Anna Labba i bakgrunden, boken Herrarna satte oss hit inmonterad i förgrunden

V8-biblioteken bjuder in till ett digitalt möte den 25 juni kl. 18 med författaren Elin Anna Labba som är aktuell med boken om tvångsförflyttningar, Herrarna satte oss hit.

För hundra år sedan inleddes tvångsförflyttningarna av renskötande samer i Sverige. Myndigheterna kallar lösningen för en dislokation, men på samiska föds ett eget ord; Bággojohtin, tvångsförflyttning. De första som tvingas iväg lämnar sina hem i tron att de ska få komma tillbaka. Herrarna satte oss hit berättar nu historien genom de tvångsförflyttades ögon.

Elin-Anna Labba visar bilder och läser högt ur boken.
Det är gratis att delta, du behöver dock anmäla dig. Begränsat antal deltagare; vid stort intresse har boende inom V8-bibliotekens område förtur.

Anmäl dig här!

Föreläsningen startar kl 18.00 och pågår ca 1 timme. Mötesrummet öppnar kl 17.30.

För att delta i föreläsningen behöver du internetuppkoppling och en dator, platta eller smart mobiltelefon. Headset är bra att ha, det går bra med mobiltelefonens headset.

När du har anmält dig får du ett mejl med länk till det digitala mötesrummet på zoom.
Du får också en instruktion om hur du laddar ner appen zoom. Ladda gärna ned appen i förväg. I anmälan kommer det upp en fråga om betalning som man måste klicka i men det debiteras ingen kostnad.

Elin Anna Labba är journalist och har tidigare varit chefredaktör för tidskriften Nuorat. Idag jobbar hon på Tjállegoahte, Författarcentrum Sápmi i Jokkmokk, vars uppgift är att stärka och synliggöra den samiska litteraturen. Elin Anna Labba kommer själv från en familj som bodde på marker som stängdes för dem. För henne är texten ett sätt att väva sin egen familjs historia.

Arrangörer: Föreläsningen är ett arrangemang av V8-biblioteken, biblioteken i Västerbottens inland i samarbete med Medborgarskolan.