Information med anledning av coronaviruset

V8-biblioteken tar bort förseningsavgifter på alla medier tills vidare. Du som inte kan ta dig till biblioteket kan använda många av våra tjänster och medier digitalt. Flera av våra bibliotek erbjuder också hemleverans av medier.

Covid-19

V8-biblioteken känner stort ansvar för samhället och vi bryr oss om våra användare. Vi följer därför kontinuerligt myndigheternas rekommendationer och beslut kring coronaviruset. Biblioteken håller öppet som vanligt tills vidare, vissa programpunkter och aktiviteter kan dock ställas in.

Förseningsavgiften tas bort

Vi uppmanar alla besökare att vara noga med sin handhygien. Känner du dig krasslig, vänta med att besöka biblioteket. För att minska risken för smittspridning tar vi tillfälligt bort förseningsavgiften på alla medier. Detta gäller lån gjorda från 17 mars och framåt.

Förseningsavgifter som uppkommit tidigare ligger kvar i systemet, de försvinner alltså först när de har blivit betalda.

Använd biblioteket hemifrån

Med ditt bibliotekskort kan du också använda många tjänster hemifrån: du kan bland annat låna e-ljudböcker och e-böcker i Biblio-appen, se strömmande film via Cineasterna samt läsa tidningar och tidskrifter i Pressreader. Alla tjänster hittar du på vår hemsida.

För att möta ökad efterfrågan på e-medier höjer vi gränsen för antalet lån du kan ha samtidigt från 5 till 10.

Med anledning av corona har Pressreader förlängt tillgänglighet hemifrån till 60 dagar.

Hemleverans

Dorotea, Lycksele, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina erbjuder i möjligaste mån hemleverans av böcker och andra medier till dig som tillhör en riskgrupp.

Malå erbjuder riskgrupper att hämta en färdig bokkasse i bibliotekets foajé.

Hör av dig till ditt bibliotek för att nyttja denna service.

Information om coronaviruset

För information från myndigheter om coronaviruset, se:

För samlad lokal kommunal information, besök respektive kommuns hemsida.

Flera språk

För information om coronaviruset på flera språk än svenska, se:

den 17 mars 2020