En farlig vän

Spännande och lättläst bok om kärlek, mobbning och önskan att höra till.

Leo och hans föräldrar har nyss flyttat och han ska börja i en ny skola. Man förstår att allt inte har varit bra på den gamla skolan och att det kanske är därför som de flyttat. Så småningom förstår man att han blev mobbad.

Utanför det nya huset träffar Leo en tjej, som börjar prata med honom. Hon heter Jonna. När skolan börjar visar det sig att Leo och Jonna går i samma klass. Fast hon är ett år äldre. Hon går om klassen.  Allt verkar lugnt i klassen ända tills Otto och hans kompisar dyker upp. Otto är ledaren. Han är stor och kraftig. Han slår till en kille när han går mellan bänkarna i klassrummet. Killen heter Ali och Otto och hans gäng mobbar honom.

Jonna är inte heller snäll mot Ali. Leo trivs i hennes sällskap, men vågar inte försvara Ali. Tänk om Otto ger sig på honom i stället.

Det visar sig också att Jonna själ saker i en butik och hon tillverkar bomber som hon smäller. Leo gillar inte det, men han vill inte mista hennes sällskap så han protesterar inte. Han har dessutom blivit kär i henne.

Nu vill Jonna smälla en bomb på den väg i skogen där Ali går till sin gitarrlektion.  Leo vill inte göra det, men Jonna har bestämt sig. Dessutom säger hon att de ska dra lott om vem som ska slänga bomben och det blir Leo som blir tvungen att göra det. Det håller på att sluta riktigt illa det hela.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 10 maj 2016