Kanada

Ett rån och senare några mord blir händelser som präglar en mans liv för alltid – trots att han själv inte begått handlingarna.

Det här är en välskriven bok om en förstörd barndom och ett förstört liv, där berättarens ensamhet och sorg liksom pyser ut i små doser under romanens gång. Berättaren är mannen Dell Parsons, som många år efteråt minns sitt liv.

Det börjar med en vanlig familj med ett föräldrapar som visserligen inte är helt lyckliga tillsammans, men ändå lever ett ganska normalt liv med sina två barn – dottern Berner och huvudpersonen och romanens berättare - sonen Dell.

Ekonomin är knackig och då föräldrarna begår ett rån och åker i fängelse så rämnar tillvaron för hela familjen. Barnen skingras och tappar kontakten med varandra, föräldrarna och sin hemort Great Falls i USA.

Dell hamnar hos okända människor på andra sidan gränsen, i Kanada. Det är ingen idyll direkt utan han får bo ensam i ett skjul och arbeta med jaktturister tillsammans med minst sagt komplicerade och udda individer. Som slutkläm blir han vittne till mordet på flera personer som han sedan får hjälpa till att begrava.

Dell Parsons liv fick inte någon bra start och det solkar ner resten av hans liv. Boken är dock en härlig läsupplevelse!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Birgitta Sandqvist-Andersson den 21 april 2014