Nattvägen

En djupdykning i starka känslor är relationsromanen Nattvägen. Temat är den problematiska tonårstiden då allt kan hända i en familj.

Tvillingarna Mia och Zach är två syskon som går på high school . De kommer från en välanpassad amerikansk medelklassfamilj där Jude, deras mamma, ägnar mycket av sin tid åt att stötta dem på bästa sätt. Framtiden är utstakad för ungdomarna och målet är en plats på ett college med bra rykte.

Mia har dock ingen riktig kamrat och när jämnåriga flickan Lexi börjar i hennes skola och blir hennes bästis, så blir både hon och hennes mamma förtjusta. Lexi har dock en helt annan och fattigare bakgrund och hennes mamma har dessutom suttit i fängelse.

När Lexi och Zach blir ett par så blir relationen till Zachs mamma betydligt kyligare, som nu börjar uppleva Mia som ett hot. Händelser kommer i rullning som leder till en katastrof.

Just mammans förhållningssätt och starka engagemang i sina barn är centralt i boken. Hon vill så väl men det blir så fel. Det kan nog många föräldrar känna igen sig i, även om livet fungerar på lite annat sätt i USA. På det stora hela så kan man förlåta att texten blir lite förutsägbar ibland och att beskrivningarna inte alltid känns så fräscha.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Birgitta Sandqvist-Andersson den 23 januari 2013