Skuggbarn

Vi vet väl alla att människohandel förkommer. Barn och tonåringar från andra länder kommer till Sverige, blir inhysta i lägenheter och tvingas sälja sex men vad färre vet är att även svenska barn utsätts för det. Caroline Engvall berättar om tre flickor: Linda, Johanna och Sara som alla av olika anledningar börjar sälja sex.

Linda går i mellanstadiet när hon blir kär i en 20 år äldre man som lovar henne att de ska gifta sig när hon blir gammal nog bara hon träffar några kompisar till honom först. Fram till Linda fyller 16 säljer hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.
Johanna blir uppvaktad av skolans snyggaste kille på en fest. Hon följer med honom till ett rum. Där blir hon våldtagen av flera killar. Hon skäms och tycker att hon själv bär stor skuld till att det hände därför vågar hon inte säga något. Hon blir våldtagen av killarna vid fler tillfällen och till slut känner hon sådan avsky för sig själv och sin kropp så hon börjar sälja sig till andra för att skada sig.
Saras äldre bror drabbades av cancer och föräldrarna hade inte tid över för Sara och hennes känslor inför detta. Som 13-åring börjar hon bedöva sig med sprit och knark. Till sist är det inte tillräckligt och hon börjar sälja sex för att ytterligare kunna stänga av kroppen. Ingen runt henne märker något och när hon till slut söker hjälp är det ingen som tror henne.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva-Lis Svanberg den 3 februari 2014