Snöstormen

Spännande och lättläst om att bli instängd under en snöstorm.

Tre syskon är med sin pappa på skidsemester i fjällen i Åre. Föräldrarna är skilda och båda har nya partners. Nu ska pappas nya kvinna komma till stugan som de har lånat av en kompis till pappan. Stugan ligger ensligt utanför centrum.

Pappa tar bilen och ska hämta Becka vid busstationen i Åre. Rut tycker att de ska få ha pappa för sig själva den här veckan, att inte Becka ska komma och hon är jättesur när han åker iväg.

När han farit blir det snöstorm och sedan börjar det hända otrevliga saker. Plötsligt har de ingen täckning på sina mobiler, pappa kommer inte och det blir mörkt och kallt i huset då strömmen har gått. Nästa morgon är det heller ingen ström och de har ont om mat. Dåligt med vatten har de också och så visar det sig att snön har lagt sig mot fönstren och framför dörren så de kommer inte ut.

Varför kommer inte pappa tillbaka, tänker de. Har han kört av vägen? Ligger han på sjukhus? Vad ska de göra? De har knappt någonting kvar att äta och snart tar kanske syret slut. Tänk er själva in i den situationen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 16 maj 2016