Svensk synd

Så här är det: Jag har en galen farsa som jagar morsan och mig. Som vill döda oss. Tyvärr kan jag inte måla upp det på ett bättre sätt, för det är exakt så det är. Morsans snubbe, min farsa, är spritt språngande. Därför flyttar vi nu för elfte gången på fyra år.

Otto och hans mamma kommer till Ryda, en liten håla någonstans på den svenska landsbygden. De är på flykt undan Ottos galna farsa. De tar in på byns motell och börjar så småningom göra sig allt mer hemmastadda. Större delen av ortens befolkning visar sig vara hjärntvättade av en religiös sekt. Otto försöker bekanta sig med de andra ”syndarna” i byn: motellägarens dotter Monika, hennes kompis Sara, ortens knarklangare Jerry och Jean, heavy metalbröderna Kenny och Klon. Kanske är Ryda the Place to hide när man är på flykt? Ovanligt många människor i Ryda har tagit livet av sig igenom att ställa sig framför tåget. När Kenny helt oväntat gör samma sak vill Otto ta reda på varför och spåren leder till det gamla igenbommade hotellet.

Svensk synd är en spännande thriller. En mörk, obehaglig ton ligger över hela boken och ger den det där lilla extra som gör att den sticker ut ur mängden.
Men boken är på många sätt också en vanlig ungdomsbok med tankar om kärlek, vänskap, identitet och att passa in eller inte.
Martin Jern har tidigare skrivit Så Värt och Affektion.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva-Lis Svanberg den 26 april 2015