Three Sisters Island - trilogin

Romantik, magi och systerskap!

Detta är en serie som är skriven av Nora Roberts och böckerna i trilogin heter Dance Upon the Air, Heaven and Earth och Face the Fire. Böckerna finns utgivna i samlad Mp3-utgåva.

Temat i de tre böckerna är delvis romantik, delvis magi, dels systerskap och tre kvinnor som är starka på olika sätt, eller som upptäcker att de är starka. Varje bok har en av de tre kvinnorna som huvudkaraktär där man får följa utvecklingen från den personens perspektiv, även om de andra kvinnorna är mycket närvarande. Böckerna räknas nog mest som kärleksromaner, även om de har andra inslag också.

Böckerna har magiska inslag då de tre kvinnorna de handlar om, visar sig vara häxor. Men även om den magiska aspekten alltid finns där, och författaren gör bakåt blickar till häxprocessen och Salem för att ge förklaring till det som sker i nutid, är det ”magiska” inte speciellt påfluget, så även om man inte brukar läsa om liknande saker i vanliga fall, är jag rätt säker på att man kan vara villiga att låta det passera. Detta genom boken även har romantiska inslag (det är trots allt Nora Roberts vi pratar om), men samtidigt inte så det stör en person som inte vanligtvis brukar läsa romantiska böcker (jag).

Jag har främst lyssnat på böckerna och tyckt att det varit enkelt att lyssna på dem på engelska. Men jag har även läst de två första böckerna på svenska i bokform. Dessa heter En förtrollad ö och Månskensstranden. Språket i dem är lättillgängligt och de går fort att läsa.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristina Berggren den 16 november 2016