Tre högaktuella Lyckseleförfattare

Vi har intervjuat tre högaktuella Lyckseleförfattare. Här berättar de lite om sitt skrivande, om sina böcker och om böcker de själva gärna läser i sommar!

Kurt Levlin
”Jag har nog skrivit sedan tonåren. Hittills har det blivit sex böcker. Jag gillar att prova på olika genrer. Jag har skrivit en diktsamling, en roman, två ungdomsböcker och två novellsamlingar.

Kurt Levlin

Min senaste bok heter Isamone och är en ungdomsbok. Jag brukar beskriva den som en dystopisk krigsskildring med science fiction-inslag. Boken utspelar sig i framtiden, på en ö där det pågår ett inbördeskrig. På den här ön så utnyttjas unga flickor som specialagenter och sänds ut på uppdrag som efter att de fullgjorts raderas ur deras minnen. I boken får vi följa specialagenten Simone på ett uppdrag att kontakta en ung pojke, Leth, för att via honom komma åt hans storebror som sitter inne med viktiga uppgifter. Men som det ofta är i böcker går allt inte helt enligt planerna … 

En stor del av sommaren tänker jag tillbringa i vår sommarstuga. Mellan fiske- och simturerna tänker jag också försöka jobba lite på min kommande bok, en novellsamling.

En bok jag brukar läsa om varje sommar är en novellsamling av Tobias Wolff med titeln Natten ifråga. Ingen sommar utan den boken!”

 


Therés Merum
”Att vara författare är inget fritidsintresse utan en livsstil. Jag vet inte vad jag skulle göra på fritiden, om jag inte skrev. Jag gillar fiktion. Oftast är det lättare att beskriva verkligheten med fiktion. Det kanske låter märkligt, men det är absolut sant.

Therés Merum

Jag har endast publicerat en roman och den handlar om en flicka med en särskild kallelse. Hon underkastar sig en stenhård träning i syfte att utvecklas till en både fysiskt stark och själsligt stark kvinna. En modern amazon vill jag kalla henne. Romanen heter Nattens drottning.

Jag har beslutat mig för att för första gången i hela mitt liv inte alls ha några planer den här sommaren. I praktiken innebär det nog att jag spenderar några dagar i en jaktkoja, där jag får skriva ostört. I övrigt tror jag att jag kommer att springa ett antal mil. Jag skriver i mitt huvud medan jag springer.

Efter mötet med Mikael Berglund har jag beslutat mig för att läsa hans bok Ett föremåls berättelse om obesvar.”


Eva-Lisa Dezmin
”Jag har skrivit på allvar sedan 2011. Jag har skrivit tre manus som blivit publicerade, men utöver dessa har jag några råmanus som jag ännu inte börjat redigera, samt att jag blivit tillfrågad att delta i en novellantologi där allt överskott går till stiftelsen Min stora dag och där dragplåster som Arne Dahl, Viveca Sten och Linda Olsson bl. a. medverkar. Antologin släpps i höst och heter I skuldens skugga så jag antar att novellen jag bidrar med också kan

Eva-Lisa Dezmin
räknas.

Hittills har jag uteslutande skrivit spänningsromaner för vuxna. Dessutom gillar jag psykologi, så jag väver gärna in sådant också. Jag får se om något annat blir aktuellt längre fram, men eftersom mina senaste böcker hör till en serie, är det svårt att få tid över att skriva något mer än på dem. Min senaste bok i Limboserien, Den gyllene rockaden handlar om hämnd, men även om vad som gör oss till dem vi är. Är det genetiskt betingat, eller beror det på vilka förhållanden vi växer upp under? Man skulle kunna säga att det sistnämnda löper som en röd tråd genom själva intrigen.

I sommar ska jag försöka ha lite semester. Men utöver det har jag redigeringen på trean i Limboserien (titeln är ännu inte spikad) som kommer ut under hösten. Jag läser ju mest spänningsromaner, gärna lite udda sådana, därför får mitt somriga boktips bli Du av Caroline Kepnes, för att den är så sagolikt snyggt skriven och så är den bra förstås.”

 

 

 

 

Isamone

Av: Levlin, Kurt Tipsat av: Tommy Bildström, Mina bibliotek

Vad händer när tekniken gör att du kan radera dina egna minnen? Läs en spännande bok och en riktigt bra science fiction-historia, som bäddar för sträckläsning och sena nätter.

Lex Limbo

Av: Dezmin, Eva-Lisa Tipsat av: Eva-Lis Svanberg

Hur står det till med lagstiftningen egentligen? Är den till för att skydda och hjälpa offret, eller? Finns det de som förtjänar att råka ut för stölder eller rent av de som förtjänar att bli mördade? Frågorna Olivia ställer sig är många och inte alltid så lätta att besvara.

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Anna-Lena Rönnholm den 30 juni 2015