Uppdrag vattenhäxan

Ny serie från förlaget Olika

Linas farmor Hilda är en riktig äventyrare. För tillfället är hon i Ryssland dit hon har åkt för att leta efter snöodjur. Tyvärr har hon ramlat och ligger på sjukhus och kan därför inte skriva klart sin bok för riktiga äventyrare. Nu vill hon att Lina ska hjälpa henne genom att testa olika äventyr, som hon ska skriva om i boken.

Det första äventyr som farmor vill att Lina ska testa är att leta upp en vattenhäxa. I väskan med pärmen som farmor har skickat finns det någon som kan hjälpa Lina med uppdraget. När Lina öppnar väskan ser hon inte den lilla medhjälparen och mamma tycker att väskan luktar illa så hon slänger den i soptunnan.

Någon natt senare vaknar Lina av ett ljud och blir jätterädd. Något lurvigt rusar iväg ut ur rummet. Mamma tror att det är en råtta, men Lina är säker på att det är en pytteliten varulv. Båda har fel. Det är en älva eller kanske "en tolva - älva plus ett. Lite större, lite hårigare och mycket snällare." Figuren heter Peppar.

Peppar hjälper Lina att läsa den hemliga skrift som farmor har skrivit och en natt går de båda iväg för att möta vattenhäxan. När de träffar på henne blir det spännande. Med sin sång kan vattenhäxor förtrolla folk. Ska Lina kunna stå emot sången? Hjälper det att ha hörlurar? Hur farlig är häxan?

Det här är en lagom spännande bok och uppdraget i nästa bok heter: Anden i flaskan.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Synneva Byrkjeland den 4 september 2014