Upptakt för Västerbotten läser i Umeå och Lycksele

Västerbotten läser är ett regionalt läsfrämjande projekt och den här gången lyfts Astrid Väring och Maria Broberg, författare till böckerna "I som här inträden" och "Bakvatten" fram. Två romaner av kvinnor i olika generationer som båda ger rika möjligheter till samtal om litteratur och samhälle.

I färgbild författaren till romanen Bakvatten Maria Broberg och i svartvit författaren till I som här inträden Astrid Väring.

På lördag den 12/9 är det upptakt för författaren Astrid Väring och hennes bok I som här inträden, på Umedalens bibliotek. En litterär rundvandring på gamla sjukhusområdet erbjuds, samt fika och högläsning ur den aktuella romanen. Anmälan krävs till ABF Västerbotten

Anmälan till upptakt den 12/9

Upptakt för Maria Broberg och hennes bok Bakvatten blir i Lycksele den 26/9 och då gästas träffen av debutförfattaren Maria Broberg som berättar om sin bok. Se kommande annonsering för mer info och anmälan. 

Upptakten i Lycksele den 26/9 kommer också att streamas och sändas via regionbibliotekets facebooksida. 

Projektet är ett samarbete mellan Regionbibliotek Västerbotten, Kulturförvaltningen Umeå, Kulturföreningen Pilgatan, ABF och Västerbotten kommunbibliotek.

Taggar:

den 9 september 2020