Vägen

Som en vandring i dödsskuggans dal är denna roman. Kärleken mellan far och son finns där dock och sprider hopp och balans.

En fruktansvärd och omfattande katastrof har skett. Vad sägs aldrig klart, men himlen och vattnet är mörka och aska ligger överallt. Människospillror driver runt i jakt på mat för att överleva. Många är onda och kannibalism förekommer.

En far och hans unge son är på flykt söderut i detta kaos. De följer vägarna där faror hela tiden hotar dem. Modern beslöt att ge upp och tog sitt liv i ett tidigare skede. De kämpar vidare ensamma. Framtiden är mörk och känslor av hopplöshet överfaller dem periodvis.

Det här är en mycket välskriven roman och undergångsskildring.Trots allt det skrämmande och dystra, spirar trots allt en svag strimma av hopp för både huvudpersonerna och mänskligheten. ”Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken” (”Amor vincit omnia et cedamus amori ”)sade redan romaren Vergilius före Jesu födelse och det känns bra att få fortsätta tro på det.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Birgitta Sandqvist-Andersson den 23 januari 2013