Webbtillgänglighet

V8-biblioteken i Västerbottens inland, biblioteken i Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele kommun, står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen.

Den här sidan beskriver hur V8biblioteken.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem, samt hur du kan rapportera eventuella brister du hittar.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är i viss grad förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Arbete pågår med att öka tillgängligheten.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från V8biblioteken.se i något annat format, till exempel tillgänglig PDF, stor text, lättläst, ljudinspelning eller punktskrift kan du meddela oss via formuläret här på sidan.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:
• skicka e-post till folkbiblioteket@vilhelmina.se

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss via formuläret eller skicka ett e-postmeddelande till folkbiblioteket@vilhelmina.se.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning på deras hemsida digg.se

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är i viss grad förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1. Arbetet med att kontrollera webbplatsens tillgänglighet är pågående. Vilket innehåll som  i nuläget är konstaterat inte tillgängligt beskrivs nedan.

  • Bilder kan sakna beskrivning i alt-text, men vi strävar efter att samtliga ska ha en sådan. WCAG 1.1.1 (A)
  • Det kan vara otillräcklig kontrast i vissa bilder. WCAG 1.4.3 (AA)
  • Formulär på webbplatsen kan orsaka tillgänglighetsproblem genom sin utformning. WCAG 1.3.1. (A)

Undantag för oskäligt betungande anpassning

V8-biblioteken i Västerbottens inland åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning av v8biblioteken.se / delar av V8biblioteken.se enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service på följande grunder:

V8-biblioteken har inte särskilt anställd personal eller arbetstid särskilt avsatt för arbete med webbplatsen. Allt sköts i mån av tid beroende på övrig verksamhet.

Hur vi testat webbplatsen

V8biblioteken.se har genomgått en intern testning genom WCAG-validering inbyggt i vårt publiceringsverktyg SAGA.

Webbplatsen publicerades i sin nuvarande form 25 juni 2018.

Senaste bedömningen gjordes den 24 maj 2023

Meddela oss problem eller synpunkter

Rapportera brister i tillgängligheten